Pasztet Wielkanocny (francuski)

Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent
Posty: 7249
Rejestracja: 24 lip 2013, 22:49

Re: Pasztet Wielkanocny (francuski)

Post autor: Kasik »

Nooo, wygląda apetycznie. To po naszemu chyba pieczeń rzymska z jajkiem, ale zmodyfikowana o ciasto francuskie.

I to faktycznie we Francji jest jako pasztet? Bo przecież konsystencja raczej inna i z surowego mięsa robione...
Ja myślałam, ze pasztet to pasztet, wszędzie taki sam :mrgreen:
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci
Posty: 39273
Rejestracja: 01 maja 2012, 14:02

Re: Pasztet Wielkanocny (francuski)

Post autor: yamaha »

A wiiiiiiiiiiidzisz, a to PASZTET :mrgreen:
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent
Posty: 30721
Rejestracja: 11 mar 2010, 09:51

Re: Pasztet Wielkanocny (francuski)

Post autor: Sonia »

Ciekawe czym ten koniak można by zastąpić, bo nie będę kupować z powodu dwóch łyżek :roll:
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci
Posty: 39273
Rejestracja: 01 maja 2012, 14:02

Re: Pasztet Wielkanocny (francuski)

Post autor: yamaha »

:lol: Kup, zawsze ktos te RESZTKE ktorej nie zuzyjesz wypije :rotfl:
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent
Posty: 30721
Rejestracja: 11 mar 2010, 09:51

Re: Pasztet Wielkanocny (francuski)

Post autor: Sonia »

Co Ty :lol: z nas to takie pijoki, że mamy jeszcze flaszki jakieś, które Mirek dostał, jak na studiach był ok. 30 lat temu. Jedna czysta, to już jest historyczna, bo już takiej nie produkują :lol: Nawet nie otwarta do tej pory. Pewnie procentów to już tam nie ma za dużo :mrgreen:
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent
Posty: 7249
Rejestracja: 24 lip 2013, 22:49

Re: Pasztet Wielkanocny (francuski)

Post autor: Kasik »

Sonia pisze: 02 kwie 2020, 08:08 Ciekawe czym ten koniak można by zastąpić, bo nie będę kupować z powodu dwóch łyżek :roll:
Myślę, że procentowo po prostu musi się zgadzac w tym wypadku, polski żołądek masz to i czysta w domu musi być 😁
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent
Posty: 30721
Rejestracja: 11 mar 2010, 09:51

Re: Pasztet Wielkanocny (francuski)

Post autor: Sonia »

Trochę się przypiekl, bo mi ktoś pokrecil piec i 220 stopni było zamiast 180. Na szczęście po 15 minutach się zorientowalam. U mnie zamiast pietruszki był koperek, a zamiast koniaku, jakaś stara trawarica, którą z Chorwacji przywiezlismy.
20200412_154942.jpg
20200412_154942.jpg (3.33 MiB) Przejrzano 3498 razy
20200412_154916.jpg
20200412_154916.jpg (2.03 MiB) Przejrzano 3498 razy
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci
Posty: 39273
Rejestracja: 01 maja 2012, 14:02

Re: Pasztet Wielkanocny (francuski)

Post autor: yamaha »

Sliczny, Soniu ! Dobry ?
Ja przedwczoraj robilam drobiowo-cielecy, tez tym razem jajko dalam "do srodka", jak Ty !
Wyszedl PRZEPYSZY :milosc:
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent
Posty: 30721
Rejestracja: 11 mar 2010, 09:51

Re: Pasztet Wielkanocny (francuski)

Post autor: Sonia »

Dobry :mrgreen: Trzeba faktycznie tych przypraw i soli dać więcej, u mnie najbardziej był koperek wyczuwalny.
Na pewno jeszcze go kiedyś zrobię :)
ODPOWIEDZ